Om oss

Mimis bruker kun naturlige, bærekraftige, dyrevennlige og giftfrie ingredienser. Produktene våre passer for alle, men er spesielt egnet for deg som er miljøbevisst og opptatt av å ta vare på deg selv.

Mimis design- og produkter er utviklet for nordisk smak, hud og hår.Vår inspirasjon har vi hentet fra fantastisk natur rundt om i verden, og vårt mål er at all den skjønheten også skal inspirere deg! Selve navnet «Mimis»kommer fra mitt kallenavn ”Mimi” som min mann gav meg da vi giftet oss for 20 år siden. MIMIS beauty produkter er eid og laget av kvinner!

 Mitra Virani er den jordnære gründeren av «mimis» Som ung kom hun fra Khorasan Provinsen i Persia til Norge, hvor hun har vært bosatt siden 1988. Hun hadde bagasjen full av gode tradisjoner fra et område med stor rikdom av urter, krydder frukt og grønt. Noe som førte til at naturmedisin ble foretrukket. Mitras bestefar var som ung mann en stolt eier av en liten fabrikk, som produserte natursåpe.Hennes far eide flere apotek, hvor Mitra, som tenåring fikk sommerjobb i kosmetikkavdelingen.

 

Mitra har alltid hatt mange jern i ilden og har jobbet med flere yrker i ulike bransjer. Hun startet sin karriere som klinikkfulmektig ved universitetet i Oslo. I mange år jobbet hun i utelivsbransjen i administrasjon og som personalansvarlig. Hun har god erfaring fra eiendomsbransjen og har utdanning i mac og webdesign.

Noe som hun alltid har hatt med seg i bagasjen er kjærligheten til naturen og velvære. Hun lar seg inspirere av den, når hun skaper nye produkter for «mimis». Hun elsker å bringe til sine nærmeste det beste naturen har å tilby, fra ulike deler av verden. 


Er det noe Marokko, «Magreb» landet i vest er kjent for, så er det arganolje. For Mitra startet arganolje-eventyret for godt over 8 år siden, da hun og hennes familie besøkte en arganoljefabrikk i Marokko. Fabrikken, som ble etablert i 1872, eksporterer og selger nå arganolje til 17 land i Europa og resten av verden. Hun fikk et godt innblikk i selve produksjonen og alle bruksområdene til oljen og inngikk en avtale om å produsere egne produkter tilpasset det norske markedet. mimis kunder, familie og venner har nå brukt «mimis beauty» produktene i mange år, og er meget fornøyde.

 

Mitra har hatt et veldig kjærlig forhold til geiter siden hun var et liten. Hun elsket å tilbringe tid med geitene i landsbyen der bestefaren hadde landbruk og var landsbyens herre.

Etter flere turer til India bestemte hun seg for å bringe naturlig Cashmere fra geitene, som holder til på de snøkledde fjellene i Kashmir til Norge. De gjetes av nomadefolket på samme autentiske måte som for tusenvis av år siden.

Hennes neste drøm er å bringe silke fra Kashmir til Norge. Hun har jobbet lenge med planleggingen og den første kolleksjonen er i produksjon.