Argan Moroccan oil

KEEPS YOUR BEAUTY KEEPS YOU NATURAL

Argantreet (Argania Spinosa) et rent naturprodukt som har en begrenset utbredelse i sørvestre Marokko. Her finner man treet langs kysten fra Sa og sørover til kanten av Sahara. Treet vokser også i Sous-dalen, og i den algeriske provinsen Tindouf.

Et Argantre blir som regel 8-10 meter, men kan bli så høye som over 20 meter. Fruktene på treet er grønne eller gule, har tykt skall og inneholder fra 1 til 3 nøtter. Nøttene er brune og om lag 2 cm lange. Det er fra selve nøttene at oljen utvinnes, ved at man skreller og kverner nøttene, slik at oljen presses ut. Argantreet er en svært nyttig ressurs for innbyggerne i denne delen av Marokko, da fruktene også brukes til matolje og geitefor. Den harde veden fra stammen brukes gjerne til brensel og snekkerarbeid.

Hva brukes Arganolje for? Grunnet sitt høye innhold av vitamin E og essensielle fettsyrer som linolensyre, er arganolje et kraftig naturprodukt både for hud, hår, negler og organer. Oljen kan brukes som en fuktighetskrem på huden med gode resultater. Har du arr, strekkmerker, rynker, brannsår eller dype aknearr, er arganolje med på å redusere, lindre og forynge dette.

Arganolje er også et unikt produkt for å bekjempe tørt hår, og forbedre hårets utseende. Det kan brukes direkte i hele håret, eller kun i de tørre endene. I alle våre produkter vil det foreligge en brukerveiledning for akkurat ditt produkt. Neglene dine vil også ha godt av noen runder med arganolje. Grunnet oljen sitt høye innhold av vitamin E, vil den styrke porøse, sprukne negler.

Vitenskapelige studier har vist at oljen også reduserer høyt kolesterol og risikoen for hjerte og karsykdommer for de som er tilhengere av alternativ medisin og naturprodukter. Dette fordi oljen inneholder hele 80% umettede fettsyrer, og er motstandsdyktig mot oksydasjon enn olivenolje. 



Oljen kan også brukes i salater og generell matlaging, eller til å dyppe brødet i. Alle våre produkter inneholder kun naturlige ingredienser, og kan derfor brukes på de fleste hudtyper. Det finnes både kosmetiske produkter og rene organiske produkter. De kosmetiske produktene er ment for bruk på hud, hår og negler, mens de organiske produktene vi har brukes for konsumering som i eksempelvis matlaging. Alle våre produkter kan brukes både av menn og kvinner, men vi har også produkter som er spesielt utviklet og tilpasset for det enkelte kjønn, blant annet duftmessig. Dette vil da stå oppgitt i innholdsfortegnelsen.

Hemmeligheten bak arganoljen ligger i dens unike sammensetning: arganolje inneholder mer vitamin E i form av høyaktiv gamma - tokoferol enn noen annen naturlig olje (73 mg / 100 ml) - Dette er antioksidanter som bekjemper og nøytraliserer frie radikaler, den viktigste årsaken til celleskade og aldring.

De siste årene har arganolje blitt kjent over hele verden. Vår kosmetiske arganolje, som er sertifisert av Ecocert, er kaldpresset. Denne metoden garanterer alle vitamin E og essensielle fettsyrer, også kjent som vitamin F.

Bruk noen dråper på rent ansikt, alene eller som serum. Fordi arganolje virker balanserende på huden, passer denne oljen både til fete og tørre hudtyper. Har du blandingshud er denne oljen midt i blinken! Rens huden morgen og kveld, og påfør deretter noen dråper av oljen som du først varmer opp i hendene, masser deretter godt inn. Oljen egner seg også godt til underlag med mineralsminke, fordi oljen ikke blir fet på huden men absorberes lett. Dessuten virker oljen beskyttende mot frie radikaler. Når du våkner opp etter en natt med arganolje bør du ikke bli overrasket dersom du føler at huden er fornyet og mettet.

Har du små sår eller arr vil du oppleve at disse gradvis forsvinner, helt eller delvis. Arganolje er også et naturlig anti-age middel, som reduserer både rynker og linjer. Oljen er også utmerket på akne, psoriasis, utslett og eksem. Hvis du ikke ønsker å bruke olje i ansiktet på dagen, prøv den som «nattkrem», den gjør underverker for huden, uansett hudtype!